Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2012. április 16., hétfő

Éjszakai műszak

Amikor már azt hittem, minden lehetséges módját átéltem az itteni munkának, akkor jött az alvásmegvonás. Az, hogy éjjel kettőre kellett jönni dolgozni, elég megrázó élmény volt.
Ha 1.20-kor csörög az ébresztő órád, kinézel az ablakon, és köd van, meg szemerkélő eső, tök sötét, az kicsit sem vicces.
Még akkor sem, ha a domb közepén vár rád a sorstársad, akivel lehúzod az éjszakai műszakot.
Kettőkor vasalásra előszárított nedves asztalterítőket és párnahuzatokat előhajtogatni elég monoton, ettől a munkától délután is bekómázok, annyira unalmas. És még beszélgetni sem volt túl sok erőnk. Fél négykor beültünk az öltözőbe, Móni hozott szendvicseket, én joghurtot, és reggeliztünk. Aztán öt órától vasalás, ezerrel, ketten pakolták a gépbe a terítőket, én Z. a hangyával hajtogattam. Vicces volt, és büdös.
Mire a többiek hétre megérkeztek, más az első hivatalos szünetünket is megkaptuk, sőt, abban a megtiszteltetésben is részünk lehetett, hogy felmehettünk az egyik üres szobába kávézni. Teljesült az álmom, kávézhattam a szobateraszon, üldögélhettem a kanapén, igaz, a csészéket és a kávéfőzőt nekünk kellett elmosni magunk után. És ebben a szobában mi ittuk az utolsó kávét, mert az átépítésnél le fogják bontani.
Kísérteties volt egy teljesen üres szállodában végigtolni a törölközős kiskocsikat, 100 üres szoba, félig kipakolt recepció és étterem, és persze csurig megtöltött kamrák. Az öregasszonyok bespájzolták a törölközőket és a köntösöket a nyári szezonra maguknak. Hát, neki ez a szezonvég ugyanakkora sokk, mint nekünk felszabadulás. Nekik ez az életük, semmi másról nem tudnak beszélni, csak a munkáról, semmi mást nem csinálnak, mint dolgoznak.
Az éjszakai hajtogatás és vasalás után mehettünk szobákat nagytakarítani. Már két napja ez a program, de még nem kaptunk egyöntetű, egyértelmű utasítást, hogy mit is kell csinálni. Az öregek szóbeszéde alapján kezdtük el, jobb híján, aztán meglátjuk, jó lesz-e.
Fogkefével súrolunk ablakperemet, különféle vegyszerekkel kísérletezünk a fürdőszobai fugák fehérítésére-ezt is mi találjuk ki, hogy mit is locsoljunk rá, az utasítás csak annyi volt, hogy ne legyen szürke. Lassan elgázosítjuk magunkat, meg gumikesztyű alatt is szétmarja a kezünket, de alakulnak a fürdők. Az ajtókeretekre kitalált tisztítószert tegnap nem mostam le, ma kezdhettem előről a sikálást, mert fehér lett és ragacsos.
Holnap reggel mindenki négykor kezd. Vicces lesz.
Majd rohangálunk egyik szobából a másikba, mert félóránként kiderül valami egész új dolog, amit meg kell csinálni, de addig senki nem mondta. Mert meg van szervezve minden. Ahogy eddig is volt. Még kétszer megyünk.

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Már elég régóta olvaslak (read only módban), de most muszáj azt mondanom:KITARTÁS :D

    Ha jól értem, még pár nap és elmondhatod, hogy te már teljesítettél egy célt a jövőd érdekében...félelmetesen nagy dolog ez :)

    És kifejezetten örülök neki, hogy a hazajöveteled után is blogolni fogsz, ugyanis kíváncsi vagyok, hogy visszahúz-e majd a szíved a tiroli hegyek közé (szerintem előbb-utóbb igen)

    VálaszTörlés
  2. Én is olvaslak! Az írásaid szuperek. És TARTS KI! Pár nap múlva nagy betűkkel kiírhatod, hogy MEGCSINÁLTAM! És ez a nagy dolog.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Kb.1 hónapja találtam rá a blogodra.
    Gyorsan visszamenőleg is elolvastam az írásaidat. Minden tiszteletem a Tiéd. Nagyon nagy dolog amit végig csináltál.
    Sok sikert az itthoni életedhez, és nagyon várom a következő bejegyzésed.
    Irány hazafelé! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én is rendszeresen olvaslak.
    Köszönöm az eddigieket és nagyon várom a következőket.
    Tisztellek azért ahogyan ezt az időszakot végigcsináltad.
    Nagyon boldog hazaérkezést kívánok!
    Szeretettel:Ági

    VálaszTörlés
  5. Kitartás, már valóban csak órák kérdése! :)

    VálaszTörlés
  6. dolgozók igyekeznek Németország www.tta-personalmedizin.de

    VálaszTörlés