Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2014. december 7., vasárnap

Nálatok mikor van karácsony?


Bár a hivatalos naptár szerint még csak advent második vasárnapjánál tartunk, nálunk már volt karácsonyi vacsora és fadíszítés.
És nem csak nálunk. 
Ahogy beindul a téli szezon Ausztriában, úgy tűnik el egyre több ismerős hosszabb-rövidebb időre. 
Aki pedig szeretne a családjával karácsonyfát díszíteni és ünnepi menüt enni, az vagy megteszi ezt december elején, vagy majd a januári egy-két napos szabadsága alatt.
A mi családunkban is volt már karácsonyi vacsora január végén is, amikor az Angliában dolgozó testvéremék haza tudtak jönni.
Az, hogy a szezonmunkásoknak az ünnepek alatt dolgozni kell, nem kérdés. 
Aki szerencsés, az szenteste nem dolgozik, és legalább skypon ott tud lenni a családjával, de van, amikor az ember azt gondolja, jobb inkább dolgozni, és nem gondolkodni, nem arra gondolni, mennyivel jobb lenne otthon.
Persze, felmerül a kérdés, hogy egy nagyobb doboz legó, egy nagyobb kocsi vagy a kifizetett ház megér-e ennyit; aki soha nem dolgozott távol a szeretteitől vagy akinek nem dolgozott távol valakije, csak legyint most, és továbblép.
De akinek valóban lépni kell, mert nem elég neki a minimálbér, az most elindul, újra elindul, és maradnak a félig üres házak, a csonka családok, és a december eleji karácsonyok.
A nehezebb annak, aki megy. 
De aki marad, és egyedül bámulja a feldíszített fenyőt, mint én most, az is úgy érzi, meg fog bolondulni.
A tévéből, internetről ömlenek a karácsonyi reklámok, filmelőzetesek, dübörög a mennyből az angyal, közben pedig egyre nagyobb a forgalom a soproni kivezetőn. És a legtöbben nem csak a Bécsi adventi vásárig mennek.

Jó utat és boldog karácsonyt nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése