Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2012. március 10., szombat

Gut Aussehen

Azt, hogy melyik nap milyen pólóban kell dolgozni, a szezon elején leszabályozták, nagyjából mindenki megkapta a fehér-fekete-lila-narancssárga pólóit, de fehér nadrágot és fehér cipőt vagy papucsot nekünk kellett venni.

Már azt is megszoktuk, hogy ha gyűrött a pólónk vagy a nadrágunk akkor ab sofort le kell venni és ki kell vasalni, ha koszos a nadrág vagy a cipő, akkor hazaküldenek átöltözni.

A legrosszabb, ha a sok térdeléstől kiszakadt nadrágunk helyett nem tudunk újat venni, mert nincs szabadnapunk. Ez a szezon elején volt probléma, mert a tél közepén még Innsbruckban sem lehetett fehér színű nadrágot venni. Ilyenkor házilag próbáltuk megvarrogatni, ami ugye max. egy napig volt szép, aztán másnap reggel újra.

A sok mosástól lassan már minden gatya kezd szürkés színt kapni, de erre a pár hétre csak jók leszünk így is.

A papucsok, cipők sem bírtak ki egy szezont, abból is szinte mindenki a második, harmadik garnitúrát szaggatja, szó szerint. Amennyit megyünk egy nap-kb 10-12 km-és amennyit a zuhanytálcákban állunk, nem is csoda, ha lejön a talpuk, szétfoszlik a varrásuk.

Minden reggel frissen mosott hajjal és szép, közepesen erős sminkkel kell menni dolgozni, ezt talán írtam már, hogy a legelején meg kellett tanulnom úgy takarót huzatolni, hogy ne kenjem rá a szempillaspirálomat.

Ahhoz tehát, hogy egy egyszerű szobalányként elkezdhessünk dolgozni, be kellett ruházni fehér cipőkre, nadrágokra, zoknikra, bugyikra, elképesztő módon fogy a szempillaspirál és a szemfesték, és ahogy fogy az idő, egyre több hülyeséget is kérnek még tőlünk.

A legújabb hepp, hogy mindenkinek össze kell kötni a haját copfba. Nekem is. De épp hogy megnőtt akkorára, hogy ez kivitelezhető legyen, hiába rakom tele csatokkal, fél óra ágyazás után szétcsúszik. Azt mondták, akkor vágassam le. Most hajpánttal próbálkozok, eddig békén hagytak, de ha most wegen meine Haare hazaküldenek, már nem fogok kétségbe esni.

A másik agyszüleményük, hogy a lepedők a műkörmöktől szakadtak ki, és mindenkinek le kell reszeltetni a körmét, akinek az van. Most ne az 5 centis, hegyes tűzpiros körmökre gondoljatok, a lányoknak tök átlagos hosszúságú, diszkrét körmeik vannak, max. néhány motívum vagy kövecske van beleépítve. Se nem hivalkodó, se nem hegyes, a lepedők pedig azért szakadnak, mert lassan szétmállanak a sok mosástól.

De erre a hétre most ezt találták ki. Rövid köröm, copfos haj. Hogy a vendégek elégedettebbek legyenek velünk.


A kép az edesviz.hu oldalról van.

2 megjegyzés:

  1. Nem ertem, meirt nem kerestel mas helyet, ha ennyire nem jön be ott...
    Masreszröl meg arra szamits , hogy nagyon ritka, ahol a szemelyzeti reszben-hazban van konyha, infraszauna, fitness, barmi, teljesen ingyen.
    A hotelek 90%-ban 6 napos munkahetben dolgoztatnak, nem 5-ben, es a munkaidö is inkabb 5-10 ora, plusz kajaszünet, mint 8.

    VálaszTörlés
  2. Bocs, 9-10 ora a munkaidö, elirtam.
    5 ev Ausztriai elettel a hatam mögött ugy gondolom, a blogodbol nem szabad altalanositani, nem az a jellmzö, ahol te vagy, ahogy nalatok intezik a dolgokat.En egy masik völgyben elek , mar nem a vendeglatoban dolgozom , de az ismerösem 90%-a igen, es az altalanos nagyon messze van attol, mint amiken te atmesz, szerencsere.

    VálaszTörlés