Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2012. január 6., péntek

Stammgaste

A törzsvendég minden szolgáltatás számára a legfontosabb. Ők azok a hűséges, visszatérő vendégek, akik rendszeresen az adott hotelben karácsonyoznak, szilvesztereznek, síelnek.
Nekik van minden évben a saját díszükkel feldíszítve a fenyőfájuk, és még a díszeket is a szálloda őrzi meg nekik a következő évre.
Ők azok, akikre már nem kell marketing büdzsét tervezni, csak a szolgáltatás színvonalát emelni-emelni, hogy minden évben többet, szebbet és jobbat kapjanak.
Mit jelent a törzsvendég az én szemszögemből, most, hogy zimmermadchenként és nem marketingesként nézem?
Azt, hogy minden apróságra figyelni kell, tudni azt, hogy valaki csak a kék kapszulás kávét szereti, vagy azt, hogy neki az ágyneműt épp milyen formára kell hajtani, vagy mennyire szereti elhúzni a függönyt a szobában.
Springerként nem is volt olyan egyszerű ez az ünnepi időszak, mert szinte minden nap más emeletre osztottak be, minden nap új törzsvendégek új szokásaira kellett figyelni.
És ezek a vendégek persze nem az átlag emberek, ők híres személyiségek, akiknek a véleménye nagyon sokat számít a szállodának. Kiemelten kell kezelni őket, a gyerekeiket, kutyáikat.
Ők azok, akik a szálloda egyik folyosóján a bekeretezett képeken mosolyognak a tulajdonosokkal, ők azok, akik a vendégkönyvbe, fórumokra írnak, és akik két hétre annyi ruhával, cipővel érkeznek pihenni, hogy csordulásig vannak a gardróbok. És ugye, mondanom se kell, hogy ezek a ruhák, cipők a legnagyobb divatházak legújabb darabjai.
Náluk véletlenül sem maradhat cseppfoltos még a wc kefe tartó sem, minden nap van ablakpucolás és kádsúrolás. Ez utóbbit szerencsére nem minden szobában használják rendszeresen...
Ha egy törzsvendég szobáján egész nap ne zavarj tábla van, majd öt percre kiteszi a zöldet, akkor ott azonnal rendet kell tenni.
A törzsvendég nyolc éves kislánya már annyira rutinos szállodába járó, hogy tudja, kitől mit kérjen, ki az, aki törölközőt vagy köntöst ad neki, és kitől kapja meg az ebédjét. És tudja, hogyan kérjen, rendeljen, hogyan legyen ő a legfontosabb a személyzet számára.
Mert a törzsvendégnél már csak egy fontosabb kategória van. A törzsvendégek gyerekei. Hiszen egyszer ő is a szülei nélkül indul el majd pihenni. Valahova. A cél, hogy ő itt maradjon törzsvendég. Vagy itt is.

1 megjegyzés:

  1. Tetszett. És fáj, hogy aki így tud írni, ilyen zseniális nőszemély, zimmermadchen...
    Üdv,
    Balogh-Ficsor Szilvi

    VálaszTörlés