Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. november 6., vasárnap

Milyen nap van?

Az elmult hat napbol hatot vegig dolgoztam. Azt, hogy milyen nap volt, onnet tudom, hogy a szobäkban meg a teve ujsagot is kötelezö toväbblapoznunk a megfelelö dätumhoz, hogy ezzel se kelljen a vendegeknek färasztani magukat. Van olyan lakosztäly, ahol a furdoszobäban is van teve.



Ha uj vendeg erkezik, akkor neki be kell kapcsolni a szälloda sajät 24 oras csatornäjära a tevet, ebböl tudom, hogy a napokban milyen idö lesz, es milyen programok lesznek a környeken. Vagy a szällodäban. Ez az ado a szälläsunkon is foghato, persze.


Mivel a telefon nem lehet nälam napközben, es nekem nincs karoram, mert idegesit, az idöt vagy a templomtornyon nezem, vagy a harangozast szämolom. Mert folyton kerdezgetni azert ciki lenne, hogy meg mennyi van vissza a napbol.


Hat, igy visszaolvasva eleg kenyelmetlen az ekezet nelküli betük lätvänya. Bocsi.


A cimben levö milyen nap vanra a legjobb välasz, ha szabadnap van.


Ez is közeledik, holnap mär csak fel napos leszek, es 9re megyek, fel 3kor vegzek, kedden es szerdän viszont be se kell mennem dolgozni.


A heti beosztäst mindig szombaton ällitjäk ossze, es a kiadhato szabadnapok tenyleges szäma is ekkor derül ki. Mert ha telthäz van, nincs megälläs. Nekem meg van ket lecsusztatos probanapom, amit novemberben kapok vissza.


December 15-ig kb. normäl müködessel megy a hotel, aztän kezdodik az örült hajsza. Karacsony, szilveszter, es siszezon, äprilis közepeig.


Meg kell erösödnöm, fel kell töltödnöm a hegyekböl energiäval a jövö heten.


Ma persze munka utän meg volt egy közel ket oras meetingünk. Igen. Ma vasärnap volt.


Nekem nem. Nekünk nem a civil idöszämitäs szerint zajlik az eletünk, aki räszänja magät, hogy Tirolban vagy bärhol a vilägon vällal vendeglätos munkät, annak nem lesz hetvege, nem lesz karäcsony es szilveszter sem. Vagy majd csak tavasszal. Egyszer. Amikor hazamegy.


Mär csak fel nap, es vegre nekiindulhatok felfedezni a környeket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése