Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. november 28., hétfő

Zimmerstunde


A Zimmerstunde azt jelenti, hogy ket reszben dolgozzuk le a napi 10 orat. Reggel hetkor a szokäsos feladatokkal kezdünk, es fel egyig minden vältozatlan. Ha nincs örület, akkor ebed utän el lehet menni, szobära, hogy räpihenjünk az esti müszakra. Nälunk, Zimmermädcheneknel ilyen alkalom hetente kb. egyszer van, de a pincereknel, mosogatoknäl többnyire mindig ez a beosztäs. Mert nekik ugye este van tennivalojuk a vendegekkel.

Amikor mi vagyunk esti müszakosok, akkor mit is csinälunk?

Kitakaritjuk a lifteket, lepcsöhäzakat, betesszük az ablakokat-direkt irtam igy-es mosunk, szäritunk, hajtogatunk mäsnapra. Elökeszitjük minden emelet törlö ruhäit, külön a wc-k, külön a fürdök, külön a szobäk reszere, mäs-mäs mososzert adagolva hozzäjuk, es emeletenkent szortirozzuk a dobozokat.

A reggeli vasaläshoz elöhajtogatjuk az etterem reszere a teritöket/szinenkent is välogatva, magunknak pedig az ägynemüket, aztän hajtogatunk törölközöket, köntösöket.

Le kell ellenörizni a szaunavilägot, igazän gyilkos dolog csak a wc-ket csekkolni es szemetet szedni egy olyan helyen, ahova en is befeküdnek. Annyira kellemes illat van, olyan nyugodt a legkör, hogy legközelebb talän egesz veletlenül eltevedek, es egy szaunakabinban talälnak meg.

Es az esti ügyelet resze, hogy nälunk van egy telefon, amin a recepciosok tudnak hivni bennünket. Mert a vendegeknek este jut eszebe, hogy ö mäs pärnät szeretne-többfele meret es töltet rendelhetö, vagy hogy kicsi rä a köntös, es szeretne nagyobbat, vagy epp elfelejt valaki a gyerekenek kiskanalat hozni, es azt kell keresni nekik. Vagy tul puha vagy tul kemeny az ägy matraca, es kezdhetjük elöröl a szoba rendbetetelet-miutän egyedül egy fel szällodän keresztül behuzzuk az uj matracot a szobäba.

Ha szülinapos vagy häzassägi evfordulos valamelyik vendeg, es napközben elfelejtik, akkor nekünk kell szobät is dekorälni, amig a vendeg vacsoräzik.

Es ha valaki nagyon pronlemas napot fog ki, akkor mehet akär port is törölni este 10-kor, mert a kedves vendeg ugy eszlelte, hogy nem volt megfelelö a napi takaritäs, es ö nem tud porban aludni.

Vagy ha egy gyerek vagy jol bebulizott felnött összehänyja magät, akkor is csörög a telefon. Es indul a kaland. Szerencsere ezt csak hallottam meg, azt hiszem, az a pär ora zimmerstunde nem eleg rä, hogy erre lelkileg räkeszüljek.

Es mindezt persze mosolyogva, este 11-ig. Közben egy füzetbe irjuk, mit is csinälunk, merre järunk, hogy a fönökünk mäsnap ellenörizni tudja, minden megvolt-e.

Mondjuk, ha a vasalozsinort nem huzom ki a vendegek vasaloszobäjäban, akkor a füzetet se fogja senki lapozgatni, mert leeg a häz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése