Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. december 4., vasárnap

Das ist Brutal-Szobakontroll

A vendegek erkezese elött minden kitakaritott szobät leellenöriz a ZimmerFrau a segedjevel. Nagyon sok aprosäg van, amire oda kell figyelni, es ha valamit elfelejtünk, akkor jön a Das ist Brutal. Pedig lehet, hogy csak az illatosito olajbol van kevesebb a pärologtatoban, vagy hiänyzik egy kitüzö a köntösröl, vagy az egyik ruhaakaszto forditva van a szekrenyben.

Az erkezö vendeg elött tehät egyszer ugye kitakaritjuk es elökeszitjük a szobät, es amikor mi ugy gondoljuk, hogy kesz vagyunk, hivjuk a kontrollt, aki ujra belenez minden fiokba, leellenörzi, hogy a telefon kagylo tökeletesre van-e törölve, az ällolämpa legkisebb diszeröl is letöröltük-e a port, es ha ö is mindent jonak taläl, vagy velünk ujra megcsinältat valamit, akkor hivja a recepciot, hogy felkiserhetik a vendeget. A szoba ajtora szivecsket akasztunk, es egy mäsodperc alatt elfoglaljäk, es belakjäk a tökeletes szobäkat, lakosztälyokat, amit elötte egy orän ät takaritottunk.

Ha a vendeg elöbb megerkezik, mint mi kesz lennenk, akkor kezdödik az örület. Mindent gyorsan, nagyon gyorsan, de ugyanolyan tökeletesen kell csinälni.

A heten egy napot töltöttem szobakontrolloskent, lättam, mik azok a pontok, amiket mindig le kell ellenörizni, milyen melyre nyulnak be a fiokokba, mit forgatnak biztosan meg, apro porszemekre vagy hajszälakra vadäszva.

Es bär mindenki tisztäban van vele, hogy egy közel öt csillagos helyen nem maradhat foltos az ablak, vagy a mosdo, azert egy rozsamintäval vesett üveg fürdöszobaajto okozhat kihiväsokat.

Arrol nem is beszelve, hogy a fürdöszobäba annyi aprosäg kell, hogy neha nem csoda, ha epp a komplett szaunatörölközös kosarat felejti el valaki.

Persze, törekszünk a tökeletesre, es igyekszünk minden lepedöt, takarot ränc nelkül felhuzni, minden kilincset es kandallot ättörölni, minden lämpät felkapcsolni, a függönyöket eligazitani, azert naponta többször halljuk, a Brutal kifejezest.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    A napokban kezdtem el nézegetni és olvasgatni a blogodat. Köszi, hogy megosztod élményeidet, tapasztalataidat.
    Én 20-án kezdek Tirolban szobalányként. Már nagyon izgulok és persze félek is:)
    Megszeretném kérdezni, hogy a szobalányoknak mit kell viselni? Tudom, hogy ezt hotelenként változó. Nekem azt írták, hogy nyitott, kényelmes cipő. Szerinted ez lehet papucs is?


    És sok sok kitartást kívánok:)

    VálaszTörlés