Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. december 28., szerda

Jegesmedve

Az Eisbar egy after-ski hely a Mayrhofeni sífelfonó aljánál. Mitől is különleges?

Igazából csak nekünk, sípályaszüzeknek az, hiszen minden sífelvonó alján működik egy hasonló bár, diszkó.

Amikor vége a síelésnek, és lejönnek a hegyről az emberek délután négy-öt körül, akkor többnyire nem haza vagy a szállodába mennek, hanem egy kicsit bulizni. A léceket, mint a bicikliket, le lehet rakni egy erre kitalált tárolóhelyre, és sícsizmában, overálban indulhat a buli. A mai slágerek mellett tipikus osztrák és német síszezon számok szólnak, és kihagyhatatlan az eredetileg a berlini Jegesmedvék jéghoki csapatának írt induló is.

Angolok, osztrákok, tizen- és hatvan évesek is tombolnak, ugrálnak, fogy a zillertali sör, és mindenféle rövid ital.

A placc közepén dobogón nem táncoslányok, hanem lányoknak öltözött fiúk nyomják egész télen. Mondjuk, nem tudom, ők mit mondtak otthon, mi lesz a munkájuk, de nem hiszem, hogy az anyukájuk büszke lenne rájuk, hogy rózsaszín harisnyában, és melltartóban, mini szoknyában buliznak egész szezonban. Ennél csak a jegesmedvének öltözött táncosok jobbak, lehet, hogy jövőre megpróbálom ezt is. Fogalmam sincs, mi alapján vesznek fel valakit jegesmedvének, csak táncolni, inni és bulizni kell. A lényeg, hogy síelés után még egy nagyot bulizzanak a vendégek, minél több pénzt elköltve a bárpultnál. Ahol kivetítőkön néha a táncparkettet, néha az asztalokat látni.

A jó hangulat garantált.

Nyolc körül kezd kiürülni a hely, ilyenkor a vendégek hazamennek vacsorázni, szaunázni, aztán este tíztől újra indul az éjszakai élet hajnalig. Ha szabadnaposak vagyunk másnap, akkor nekünk is. Mert másnaposan többet nem dolgozunk. Az tuti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése