Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. november 24., csütörtök

Kiränduläs

Ha väsärolni vagy kävezni szeretnenk a szabadnapunkon, akkor ahhoz a tölünk 2-3 km-re levö Mayrhofenbe kell menni, mert itt Finkenbergben bizony alig van üzlet. A közeli kisvärosban van a benzinkut, posta, drogeria, gyogyszertär, az ajändekboltok, bankok, nagy elelmiszer äruhäzak, ruhaboltok, es lent van egy szuper cukräszda is. Erröl a mäsik blogomon olvashattok.

Mult heten egy osztälykiränduläsnak is beillö gyalogturäval jutottunk le a völgybe, meseszep patakok, erdök között setälva. Ahol sütött a nap, ott minden üdezöld meg, ahol pedig ärnyekot vetettek a nagy hegyek, ott megmaradt egesz nap a der, es messziröl havas täjnak tünik a väros egyik fele.

A visszautat persze mär nem vällatuk be, 11 km-t setaltunk igy is. Busszal jöttünk vissza a hegyre, ami a szerpentines, keskeny utakon külön bätorsägprobänak szämitott.

Sajät autoval is ovatosan veszem ezeket a kanyarokat, es mar most nagyon kell figyelni a vizätfolyäsokra, amikor leesik a ho, akkor pedig csak holänccal közlekedhetünk. Vagy szänkoval a turautvonalakon.

Ha szüksegünk van pär aprosägra a nem tul nagy szobänkba, akkor a Billäba vagy az M-Preisba megyünk. A csokoläde es keksz välasztek a sokszorosa az otthoninak, igy van mire elkölteni a borravalot.

Persze, igazi nagybeväsärläsra es fizetes elköltesre majd Innsbruckban lesz lehetöseg, hiszen itt, a turistaparadicsom közepen minden sokkal drägäbb, mint egy ätlagos oszträk nagyvärosban. Az ärakat az ideözönlö angol, orosz, holland es nemet vendegek penztärcäjähoz igazitjäk, nem az itt dolgozo szezonmunkäsokhoz.

A fizetesig pedig holnaptol ujra dolgozni kell, az "älom" munka folytatodik...

Es persze a törtenetek is, itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése