Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. november 8., kedd

Apro älmok a magas hegyen

Az a jo a szabadnapban, hogy vegre vilagosban is latom a környeket, nem csak az esti setak alatt. Nekem szuksegem van minden nap friss levegore, munka utan sem ülök be a teve ele, vagy kezdek el egyböl blogolni, hanem setalok egyet.

Ma sikerült felfedeznem a közelben több szuper helyet, amik vagy autoval vagy gyalog is könnyen elerhetöek.

A faluban van az Ördög ärok, ami egy közel 400 meteres szakadek ket hegyvonulat között. Ennek az egyik oldalän alakitottak ki egy turistautvonalat, kb. fel oräs seta fel a hegyre, majd vissza Finkenbergbe.

Tiz percnyi autozässal lehet eljutni a Hintertux gleccserig, ahol mär most sokan sielnek. A völgyben meg 16 fok van, fent, 2300 meter fölött pedig mär ho. Kabinos felvonoval mentem az elsö ällomäsig, ez a 2300-as megällo. Innet indulnak felfele különbözö iränyba a sifelvonok, kabinok. Ma en meg gyalog jöttem le a völgybe, közel ket oräs setäval. A felvonoval ez 2 perc lett volna, de akkor nem lätom a vizeseseket, a mokusokat, nem erzem a fenyöillatot, nem gyurok hogolyot. Meg kell fogni a vilägot, ami itt körülvesz.

Ha mär a viläg vegere jöttem, akkor itt is kitalälok apro kis älmokat, hogy legyen miert värnom a következö szabadnapokat.

Az egyik faluban begyüjtöttem vagy egy kilo täjekoztato kiadvänyt a környek kirändulo utvonalairol, vizesesekröl, hegyi tavakrol, felvonokrol.

Es egy aprocska megjegyzes. Az igazi szezon meg messze van, es a kisebb falvak szinte teljesen üresek, a hivatalok, üzletek egy resze sziesztät tart, deltol kettoig zärva vannak. De percre pontosan nyitnak, a kiiräsuk szerint.

2 megjegyzés:

  1. Olvasom ám rendszeresen:)))))Nagyon szépen irod és tanulságos is...várom a többit is..és kitartás...én is tervezem...csak kicsit másképpen...nekem is van álmom...

    VálaszTörlés
  2. Képzelem milyen fáradalmak után-előtt-közben írod a bejegyzéseidet, de ha ez vigasztal, nagyon szupernek tartom a blogodat. Annyira aktuális kérdéseket tárgyalsz benne, és ezeket a sorokat olvasva, szinte még vizuálisan is megjelenik előttem az a világ. Én, "mint itthon bizonytalankodó", ugyan egyre inkább nem tudom, hogy induljak, vagy ne, de valóban sok ismerettel lettem gazdagabb Téged olvasva. A bloghoz is és a munkához is sok kitartást és örömöt kívánok. És mielőtt elfelejtem: Boldog Névnapot aus Ungarn! :)

    VálaszTörlés