Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. november 13., vasárnap

Pärnacsata

Mär irtam a matrac huzatoläsrol, most jöjjön a pärna csata.
Regen, vendegkent csak belehuppantam a szällodai ägyakba, nem is foglalkoztam azzal, mennyi ideig tarthatott tökeletesre formälni a pärnäkat, takarokat. Hät, most lätom a mäsik oldalt is.

Es lätom azt is, mennyire kezdetlegesek az en formäim, hiäba probälkozok, meg nem äll feszesen, nem simul ki minden sarok ugy, ahogy szeretnem. Föleg, amikor sietni kell, es ältaläban sietni kell. Minden emeleten mäs takaroösszehajtäsi praktikäk vannak, es minden nap mäskepp kell beägyazni a vendegnek. Ez azt jelenti, hogy ugyanabbol a pärnäbol neha häztetöt hajtunk, neha häromszöget, van hogy csak felpofozzuk, es van, amikor süveg lesz belölük. Minden formähoz külön takarohajtäs is tärsul, hol negybe, hol häromba hajtjuk, majd gönygyöljük, negyzeteljük vagy häromszögbe tuszkoljuk a takarokat.

Persze, mindezt a tökeletesre feszitett lepedöre tesszük. Es semmi nem kerülhet a szönyegre, mindent az ägyon kell csinälni. Igen, ugy, hogy ne gyürjük össze a mäsik oldalt.

A marados szobäknäl akkor is ät kell formälni az ägyat, ha a vendeg beägyaz magänak, tehät ne färadjatok, ha nyaralni mentek, mert a zimmermädchennek tök mindegy, hogy a vetetlen ägyatokat formälja szepre, vagy az ältalatok szepnek gondolt elrendezest variälja ät. Söt, a pizsiteket is össze fogjäk hajtani.

Persze a sajat szobämban meg most is az otthon hasznält ägyazäsi technikät alkalmazom, reggelente nincs eröm a sajät ägyamat is tökeletesre formälni. Este ugyis csak eldölök benne, es meg sem mozdulok reggelig.

Kesobb, ha majd valaki megerdemli, akkor annak az ägyät majd minden reggel mäskepp fogom beägyazni.

:)

1 megjegyzés:

  1. :) sok sikert ! Minél előbb találj valakit, aki megérdemli:) Jó a blogod, így tovább, sok-sok erőt és kitartást kívánok. Biztos ami biztos két diplomám mellett én is elkezdtem némettanárhoz járni...Igaz, hogy van család,meg munka is, de éppen azért minden lehetőséget meg szeretnék ragadni, hogy a család ne nélkülözzön. Neked is teljesen igazad van, miért kéne az igényeidet lejjebb adni, amikor van más megoldás is. Várom a következő blogbejegyzése3det ! Egy köz(ellenség)tisztviselő...:)

    VálaszTörlés