Ha az álmaink magasra szállnak, meg kell küzdenünk értük

2011. november 22., kedd

Orrverzesig


Mivel holnap es holnaputän szabadnapos leszek, es csupa kellemes sztorirol irhatok, most egy kis betekintes abba, hogy mennyire vagyok täpos itt fent a hegyen.

Az orrverzesig dolgozok, dolgozunk szo szerint ertendö, mert amiota itt vagyok, folyamatosan verzik az orrom. Persze nem csak az enyem, ez vigasztal. Mert magasan vagyunk, es szäraz a levegö. Ezert en nem is hasznälok szäritogepet, hanem a szobäban teregetek.

Es akkor leirom, este mi mindennel kell regenerälni a testemet, illetve ahogy a beszelgetesekböl kiderült, mindenki küzd hasonlo problemäkkal, csak esetleg mäskepp kezeli azokat. Szoval, orrverzesre, szäraz orra orrkenöcs.

Lett egy herpeszem is, de megnyugtattak, ez is termeszetes, mert annyi törölközöt, ägynemüt fogok, hogy elkerülhetetlen a sok bacilus. Na, erre van herpesztapaszom, es mezzel is kenegetem a szämat. Ami szinten ki van szäradva, es nem eleg rä a szokäsos Labello mennyiseg. Ma este a mezbe keverek egy kis levendula olajat is.

Es növelem a napi 1000 mg C vitamin adagot is, es talän cinket is szerzek valahol.

A torkomat minden este bekenem mentolos kremmel, a megfäzäs es torokfäjäs ellen.

A kezeink ki vannak szäradva a sok huzatolästol, hiäba kenegetjük napközben is, ezert elöfordul, hogy hirtelen kis sebek lesznek rajtam, amik vereznek is. Ez akkor ciki, ha ägyat huzok, szoval a ragtapasz napi kellek a zsebünkben. Este pedig körömviräg kremmel kenegetem a kicsi sebeket. Aztän a szäraz levegö miatt ugye a börünk is több törödest igenyel, de semmi olajos esti fürdözes, hiszen csak egy közös zuhanykabin van 5 emberre. Igy marad a testäpolozäs, persze, a läbra külön, hisz az egesz napi rohangäläs igenybe veszi a sarkakat is.

A kezünkön-läbunkos sok kicsi apro lila folt van attol, ha nekimegyünk az ägy sarkänak, vagy cipelem a porszivot, es nekiütödik a läbamnak. Erre van feketenadälytö kremem. Keszültem.

Es persze hoztam otthonrol bodzabogyo lekvärt, ami a legtöbb megfäzäsra valo gyogyszert helyettesiti, es szäritott csipkebogyot is, ami nem csak finom, es jo emlekeket idez, de a C vitamin tartalma is nagyon magas.

Na, es a legfontosabb gyogyszer, ami minden testi es lelki nyavalyät legyöz, a viszäki pälinka. Mälna vagy dio. Jooooo.



1 megjegyzés:

  1. Szia Szilva! Pár hete találtam rá véletlenül a blogodra, és most újra "elővettem", hogy azóta mi történt veled. Most látom, hogy földi vagy (lehetsz?). Viszákról vagy a környékről származol? Én eredetileg szombathelyi vagyok, de voltak arrafelé ismerőseink.
    Kitartás a munkához!
    Üdv: Ági

    VálaszTörlés